Do góry

Śniadania Przepis na:

Zapiekanka jajeczna z awokado

Zapiekanka jajeczna z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 944 Ocena: 24835

Dodano:

Odsłon: 8583

Propozycja na smaczną, zdrową i pożywną zapiekankę jajeczną z awokado - idealną na śniadanie :)

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 awokado
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • olej kokosowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Awokado obieramy i kroimy w drobną kostkę.

    Jajka wbijamy do miseczki i dynamicznie mieszamy widelcem. Następnie dodajemy pokrojone awokado oraz doprawiamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.

    Zawartość miseczki przelewamy do małego naczynia żaroodpornego, wysmarowanego delikatnie olejem kokosowym (lub innym).

  2. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 - 25 minut - do momentu aż jajka dobrze się zetną, a zapiekanka powiększy swoją objętość dwukrotnie.

    Podczas pieczenia możemy przygotować ulubione kanapki i zaparzyć kawę ;)

    Zapiekankę podajemy z sosem czosnkowym, słodkim sosem chili lub ketchupem.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń