Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe, zaplatane naleśniki z nadzieniem serowym. Polecam.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 532
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2732
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 743
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3521
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 532
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2732
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 743
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3521
Składniki
Wykonanie ciasta: Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut i po tym czasie smażymy placki.
Ciasto malinowe: Odmierzamy 5 porcji ciasta, na 5 placków i zabarwiamy sokiem z aronii lub buraka ćwikłowego. Ciasto zielone: Odmierzamy 5 porcji ciasta, na 5 placków i zabarwiamy sokiem ze szpinaku mrożonego. Nadzienie: Składniki: Twaróg klinek cukier waniliowy cukier trzcinowy do smaku 1-2 łyżki gęstej śmietany Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Wykonanie naleśników: Na uplecione placki nakładamy porcję twarożku i zawijamy naleśnik. Kolory zaplatanych pasków modyfikujemy według swojego uznania. Proponuję składanie naleśników robić na kawałku papieru do pieczenia. Ułatwi nam to składanie naleśników.
Smacznego!!!