Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe, zaplatane naleśniki z nadzieniem serowym. Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1324
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2936
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1028
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1794
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1324
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2936
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1028
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1794
Składniki
Wykonanie ciasta: Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut i po tym czasie smażymy placki.
Ciasto malinowe: Odmierzamy 5 porcji ciasta, na 5 placków i zabarwiamy sokiem z aronii lub buraka ćwikłowego. Ciasto zielone: Odmierzamy 5 porcji ciasta, na 5 placków i zabarwiamy sokiem ze szpinaku mrożonego. Nadzienie: Składniki: Twaróg klinek cukier waniliowy cukier trzcinowy do smaku 1-2 łyżki gęstej śmietany Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Wykonanie naleśników: Na uplecione placki nakładamy porcję twarożku i zawijamy naleśnik. Kolory zaplatanych pasków modyfikujemy według swojego uznania. Proponuję składanie naleśników robić na kawałku papieru do pieczenia. Ułatwi nam to składanie naleśników.
Smacznego!!!