Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe, zaplatane naleśniki z nadzieniem serowym. Polecam.
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 47
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 56
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 47
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 56
Składniki
Wykonanie ciasta: Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut i po tym czasie smażymy placki.
Ciasto malinowe: Odmierzamy 5 porcji ciasta, na 5 placków i zabarwiamy sokiem z aronii lub buraka ćwikłowego. Ciasto zielone: Odmierzamy 5 porcji ciasta, na 5 placków i zabarwiamy sokiem ze szpinaku mrożonego. Nadzienie: Składniki: Twaróg klinek cukier waniliowy cukier trzcinowy do smaku 1-2 łyżki gęstej śmietany Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Wykonanie naleśników: Na uplecione placki nakładamy porcję twarożku i zawijamy naleśnik. Kolory zaplatanych pasków modyfikujemy według swojego uznania. Proponuję składanie naleśników robić na kawałku papieru do pieczenia. Ułatwi nam to składanie naleśników.
Smacznego!!!