Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1184
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 144
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 461
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1184
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 144
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 461
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Składniki
Jajka obrać ze skorupek. Pokroić drobno np przy pomocy gilotyny i kratki. Umieścić w salaterce. Dodać kawałki upieczonej dyni. Porozgniatać. Dodać serek wiejski. Dodać wyciśnięty upieczony czosnek. Dadać posiekaną natkę pietruszki, czubrycę czerwoną, pieprz młotkowany, sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Pasta gotowa. Na zdrowie. Najlepiej dynie i czosnek upiec wieczorem, a także ugotować jajka na twardo. Rano będą już wystudzone. Dynie przekroić na pół i usunąć pestki. Pokroić na kawałki. Nie obierać ze skórki. Upieczona skórka robi się miękka i łatwa do rozgniecenia. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Delikatnie oprószyć solą i posmarować olejem rzepakowym. Główki czosnku pozawijać w sreberka. Naczynie z dynią umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Obok poukładać zawiniątka z czosnkiem. Piec ok 45 min. Wyjać z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. do rana.