Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19368
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13092
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1745
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232208
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19368
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13092
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1745
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232208
Składniki
Jajka obrać ze skorupek. Pokroić drobno np przy pomocy gilotyny i kratki. Umieścić w salaterce. Dodać kawałki upieczonej dyni. Porozgniatać. Dodać serek wiejski. Dodać wyciśnięty upieczony czosnek. Dadać posiekaną natkę pietruszki, czubrycę czerwoną, pieprz młotkowany, sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Pasta gotowa. Na zdrowie. Najlepiej dynie i czosnek upiec wieczorem, a także ugotować jajka na twardo. Rano będą już wystudzone. Dynie przekroić na pół i usunąć pestki. Pokroić na kawałki. Nie obierać ze skórki. Upieczona skórka robi się miękka i łatwa do rozgniecenia. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Delikatnie oprószyć solą i posmarować olejem rzepakowym. Główki czosnku pozawijać w sreberka. Naczynie z dynią umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Obok poukładać zawiniątka z czosnkiem. Piec ok 45 min. Wyjać z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. do rana.