Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pożywne śniadanie pełne zdrowia :) Zielona szakszuka to świetna alternatywa dla tej popularniejszej z dodatkiem pomidorów.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1154
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 122
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10627
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1154
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 122
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10627
Składniki
Na patelni podgrzać masło i oliwę, dodać cebulki posiekane w pióra i jasną część dymki. Szczypior zachować do podania. Dodać przeciśnięty czosnek i chwilę podsmażyć. Dodać szpinak, groszek i dusić 2-3 minuty, doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i kuminem. Zrobić trzy wgłębienia i wbić w nie jajka. Smażyć na wolnym ogniu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Zdjąć z ognia, posypać płatkami chili, pieprzem, szczypiorem i pokruszoną fetą. Opcjonalnie dodać rukolę, roszponkę, kiełki brokuła i posiekaną kolendrę. Podawać od razu po przygotowaniu z pieczywem.