Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone jajka która zwiastują święta i wiosnę. Są bardzo szybkie i proste do zrobienia. Rodzina będzie zadowolona i będą zajadać ze smakiem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1398
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 379
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1398
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 379
Składniki
Groszek gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam i studzę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję na pół. Wyjmuję żółtka, przekładam połowę ich do pojemnika wysokiego, dodaję pokrojoną natkę pietruszki, groszek, oliwę. Miksuje blenderem i doprawiam solą, pieprzem. Farsz przekładam do szprycy i napełniam nim połówki jajek.Dekoruję łososiem i pieprzem czerwonym. Sałatę układam na talerzu, dodaję pozostałe żółtka na które wyciskam też zielony farsz, układam pomidorki koktajlowe, papryczkę chili.Polewam sosem, układam jajka.