Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko odchudzona wersja, są niezastąpione w dobrej diecie na stawy.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 825
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 825
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Opłukane mięso wstawiłam do 5 litrowego garnka. Dodałam obrane warzywa, pół selera, pietruszkę, dwie marchewki, opaloną cebulę, kawałek pora, dwa ząbki czosnku. Jeszcze ziele angielskie i liść laurowy i chili. Można od razu posolić. A teraz trzeba to zalać woda i pogotować trzy godziny lub więcej jak ktoś lubi. *Jeśli golonka i nóżki mają włoski, to trzeba ją ogolić lub opalić.
Obrałam mięso z kości i tłuszczu. pokroiłam w kostkę. Uwielbiam skórki ale już nie tłuszcz pod nimi. Łyżką zdrapałam pozostały tłuszcz, który przywierał do skórek.
Marchew pokroiłam drobno i dodawałam razem z mięsem do naczyń, w których stężeją. Bulion przecedziłam, doprawiłam jeszcze do smaku, zaciągnęłam przeciśniętym ząbkiem czosnku i dodałam natkę pietruszki. Zalałam naczynka i wstawiłam je w zimne miejsce. * Pozostały bulion można wykorzystać jako bazę do zupy lub sosu.
Smacznego :)