Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko odchudzona wersja, są niezastąpione w dobrej diecie na stawy.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 97
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 361
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 157
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 97
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 361
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 157
Składniki
Opłukane mięso wstawiłam do 5 litrowego garnka. Dodałam obrane warzywa, pół selera, pietruszkę, dwie marchewki, opaloną cebulę, kawałek pora, dwa ząbki czosnku. Jeszcze ziele angielskie i liść laurowy i chili. Można od razu posolić. A teraz trzeba to zalać woda i pogotować trzy godziny lub więcej jak ktoś lubi. *Jeśli golonka i nóżki mają włoski, to trzeba ją ogolić lub opalić.
Obrałam mięso z kości i tłuszczu. pokroiłam w kostkę. Uwielbiam skórki ale już nie tłuszcz pod nimi. Łyżką zdrapałam pozostały tłuszcz, który przywierał do skórek.
Marchew pokroiłam drobno i dodawałam razem z mięsem do naczyń, w których stężeją. Bulion przecedziłam, doprawiłam jeszcze do smaku, zaciągnęłam przeciśniętym ząbkiem czosnku i dodałam natkę pietruszki. Zalałam naczynka i wstawiłam je w zimne miejsce. * Pozostały bulion można wykorzystać jako bazę do zupy lub sosu.
Smacznego :)