Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko odchudzona wersja, są niezastąpione w dobrej diecie na stawy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10491
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3128
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2229
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10491
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3128
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2229
Składniki
Opłukane mięso wstawiłam do 5 litrowego garnka. Dodałam obrane warzywa, pół selera, pietruszkę, dwie marchewki, opaloną cebulę, kawałek pora, dwa ząbki czosnku. Jeszcze ziele angielskie i liść laurowy i chili. Można od razu posolić. A teraz trzeba to zalać woda i pogotować trzy godziny lub więcej jak ktoś lubi. *Jeśli golonka i nóżki mają włoski, to trzeba ją ogolić lub opalić.
Obrałam mięso z kości i tłuszczu. pokroiłam w kostkę. Uwielbiam skórki ale już nie tłuszcz pod nimi. Łyżką zdrapałam pozostały tłuszcz, który przywierał do skórek.
Marchew pokroiłam drobno i dodawałam razem z mięsem do naczyń, w których stężeją. Bulion przecedziłam, doprawiłam jeszcze do smaku, zaciągnęłam przeciśniętym ząbkiem czosnku i dodałam natkę pietruszki. Zalałam naczynka i wstawiłam je w zimne miejsce. * Pozostały bulion można wykorzystać jako bazę do zupy lub sosu.
Smacznego :)