Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego na śniadanko? Bardzo proszę. Ryż, migdały, żurawina i nutka miodu. A jeśli ktoś woli inaczej, to może to być po prostu deser.
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3603
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 738
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 477
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 213
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3603
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 738
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 477
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 213
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Migdały sparzyć i zdjąć skórkę. Przy pomocy blendera zmiksować migdały. Można też przepuścić przez maszynkę do mięsa. Ważne, żeby były dobrze rozdrobnione. Do garnka wlać mleko i zacząć gotować. Do mleka dodać zmielone migdały i kaszkę. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 min. Dodać miód i wymieszać. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Żurawinę namoczyć w dwóch łyżkach amaretto lub rumu - wersja dla dorosłych. W miseczce ułożyć centralnie ryż. Dookoła nalać mleko z migdałami. Posypać płatkami migdałowymi i żurawiną. Smacznego.