Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego na śniadanko? Bardzo proszę. Ryż, migdały, żurawina i nutka miodu. A jeśli ktoś woli inaczej, to może to być po prostu deser.
Nigdy nie myślałam, że zupa migdałowa może być taka pyszna! W sumie, nigdy je...
Odsłon: 9526
Zupa migdałowa z ryżem i rodzynkami to tradycyjna staropolska potrawa wigilij...
Odsłon: 1153
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Migdały sparzyć i zdjąć skórkę. Przy pomocy blendera zmiksować migdały. Można też przepuścić przez maszynkę do mięsa. Ważne, żeby były dobrze rozdrobnione. Do garnka wlać mleko i zacząć gotować. Do mleka dodać zmielone migdały i kaszkę. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 min. Dodać miód i wymieszać. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Żurawinę namoczyć w dwóch łyżkach amaretto lub rumu - wersja dla dorosłych. W miseczce ułożyć centralnie ryż. Dookoła nalać mleko z migdałami. Posypać płatkami migdałowymi i żurawiną. Smacznego.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Naleśniki z piekarnika
Śniadania
Placki skyrowe
Śniadania
Tosty ze szparagami - pyszne śniadanie w kilkanaście minut
Śniadania
Omlet z jabłkiem
Naleśniki z piekarnika
Niezwykle puszyste, pięknie przyrumienione, delikatne w smaku naleśniki, któr...
Odsłon: 58
Placki skyrowe
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 86