Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...zamiast wodnistych i bezsmakowych wędlin polecam pyszny domowy wyrób. Dobór mięs i warzyw to pełna dowolność ;-)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 54
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 560
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 123
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 54
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 560
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 123
Składniki
Mięso umyć,warzywa obrać,wrzucić wszystko do dużego garnka razem z przyprawami,zalać wodą i gotować na małym ogniu ok 2-2,5 godz.Żelatynę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Miękkie i przestudzone mięso pokroić na drobne kawałeczki wraz ze skórą z golonki,ale bez tłuszczu.Włożyć mięso do pojemników po lodach i zalać wywarem z żelatyną.Wstawić na noc do lodówki.Można dodać do każdego pojemnika inne warzywo. Ja np.do jednego dodałam groszek konserwowy,do drugiego startą marchewkę,a do trzeciego pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną,żółtą i zieloną...
SMACZNEGO