Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kaszanka z sosem z ostrych papryczek. Smakuje na zimno jako przekąska lub pieczona.
nadziewarka do kiełbas, termometr, większy garnek
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 279
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 766
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2041
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 279
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 766
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2041
Składniki
Musimy ściśle trzymać się reguły: 2 szklanki wywaru na 1 szklankę kaszy. Zawsze kasza sparzy się super. Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy do zarumienienia. Z 6 szklanek gotujemy wywar z domowej pasty rosołowej, sosu z ostrych papryczek i przypraw. Do gotującego się wywaru dodajemy usmażone skwarki boczku i cebuli oraz wypłukane kasze. Gotujemy cały czas mieszając do momentu gęstnienia wywaru i pęcznienia kasz na 60-70 %. Gdy kasze będą na 60-70 % sparzone, kończymy gotowanie i przykrywamy garnek pokrywką na 30 minut. Kasza pod przykryciem dojdzie do potrzebnego nam stanu. Studzimy kasze, mieszamy, i po ostudzeniu nadziewamy w jelita wcześniej opłukane z soli i wymoczone w kilku wodach. Kaszankę parzymy w temperaturze 70-75 stopni Celsjusza - 30 minut. Po parzeniu, studzimy w zimnej wodzie i wieszamy na kiju w celu osuszenia. I osuszone wkładamy do lodówki. Smacznego!!!