Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna biała kaszanka, zrobiona z kaszy gryczanej prażonej i jęczmiennej na wieprzowych sercach i golonce z dodatkiem ostrego sosu z papryczek. Kaszanka smaczna jest parzona jak i usmażona z cebulką.
garnek, nadziewarka do kiełbas,
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 49
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 76
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 38
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 102
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 49
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 76
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 38
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 102
Składniki
Do garnka wlewamy 8 szklanek wody, sól oraz wkładamy wieprzowe serca i golonkę. Podczas gotowania zbieramy szumowiny wrzucamy listki laurowe, ziele angielskie. Gotujemy do momentu aż serca i golonka będą miękkie. W między czasie płuczemy obie kasze. Do przecedzonego przez durszlak wywaru wsypujemy obie kasze i gotujemy do gęstości tak aby kasza była na 80% sparzona. Kończymy parzenie, wyłączamy gaz i przykrywamy garnek pokrywką. Po 30 minutach zdejmujemy pokrywkę z garnka i mieszamy sparzoną kaszę i pozostawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej kaszy dodajemy pozostałe przyprawy, zmielone, ugotowane serca, mięso z golonki i ostry sos z papryczek. Całość dokładnie mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy. Wystudzonym farszem napełniamy jelita. Parzymy 35 minut w wodzie 70 - 80 stopni Celsjusza. Potem hartujemy w zimnej wodzie przez 15 minut i umieszczamy w lodówce na 12 godzin. Najsmaczniejsza jest na drugi dzień podsmażona na wolnym ogniu lub na grillu. Bardzo smaczna jest również na zimno. Smacznego!!!