Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4319
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417144
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4319
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417144
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, żeby potem zmielić w maszynce na grubych oczkach. Czosnek dorzucamy do mielenia mięsa , dodajemy przyprawy i wodę, a potem wyrabiamy/mieszamy...dobrze wyrobione mięso wstawiamy do lodówki na noc. Jelita płuczemy pod kranem i nadziewamy na lejek napełniamy powoli mięsem i zakręcamy pętka.No i już mamy kiełbasę, którą można sparzyć, ale również surową przechować w lodówce. Na czym polega domowe parzenie kiełbasy, do zagotowanej wody wkładamy kiełbasę i zostawiamy aż ostygnie. Tak przygotowaną kiełbasę możemy zjeść od razu, a po lekkim osuszeniu nadaje się do zamrożenia