Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) inspiracja Smaczna Polska
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 909
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 909
Składniki
Na małym ogniu ugotować kiełbasy z pokrojoną w kostkę cebulą ,zielem i liściem. Gdy kiełbasa będzie gotowa ,wyjąć ją. Usunąć z wywaru ziele i liść. Do wywaru dodać rodzynki i skórkę z cytryny. Gotować kilka minut. W tym czasie roztrzepać żółtka ze śmietaną ,dodać do wywaru ,energicznie mieszając. Doprawić gałką muszkatołową i pieprzem. Posolić ,jeśli potrzeba. Dodać kiełbasy i podgrzać. Podawać z ryżem lub pieczywem.