Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biała kiełbasa w cieście"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż, pokrój na sześć kawałków. Jajka roztrzep ze szczyptą soli. Namocz w nich kiełbaski, ułóż na cieście, ciasno owiń, zlepiając na końcach. Lekko natnij nożem w kilku miejscach.
Kiełbaski ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wierzch posmaruj pozostałymi jajkami. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika. Piecz 20 minut. Kiełbaski podawaj na półmisku na sałatach.
<strong>Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 2,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie