Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczną, białą kiełbasę w piwno-cebulowym sosie. Do przygotowania można użyć zarówno kiełbasy parzonej, jak i surowej. Jeśli wybierzemy tę parzoną, to koniecznie trzeba ją ponacinać, żeby nie popękała i nie rozpadła się w czasie gotowania.
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 687
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 196
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 234
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 905
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 687
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 196
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 234
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 905
Składniki
Kiełbaski nacinamy, jak do grillowania i podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Kiedy już się zrumienią zalewamy je piwem i zmniejszamy ogień. Dodajemy przyprawy i rozgniecione ząbki czosnku, gotujemy aż część piwa się zredukuje.
Cebulę kroimy w dość grube paski i dorzucamy do kiełbasek, dokładnie mieszamy. Gotujemy aż prawie całe piwo odparuje i zostanie gęsty piwno-cebulowy sos.