Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczną, białą kiełbasę w piwno-cebulowym sosie. Do przygotowania można użyć zarówno kiełbasy parzonej, jak i surowej. Jeśli wybierzemy tę parzoną, to koniecznie trzeba ją ponacinać, żeby nie popękała i nie rozpadła się w czasie gotowania.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 104
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 52
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 56
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 38
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 104
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 52
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 56
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 38
Składniki
Kiełbaski nacinamy, jak do grillowania i podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Kiedy już się zrumienią zalewamy je piwem i zmniejszamy ogień. Dodajemy przyprawy i rozgniecione ząbki czosnku, gotujemy aż część piwa się zredukuje.
Cebulę kroimy w dość grube paski i dorzucamy do kiełbasek, dokładnie mieszamy. Gotujemy aż prawie całe piwo odparuje i zostanie gęsty piwno-cebulowy sos.