Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczną, białą kiełbasę w piwno-cebulowym sosie. Do przygotowania można użyć zarówno kiełbasy parzonej, jak i surowej. Jeśli wybierzemy tę parzoną, to koniecznie trzeba ją ponacinać, żeby nie popękała i nie rozpadła się w czasie gotowania.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12657
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5713
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7164
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12657
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5713
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7164
Składniki
Kiełbaski nacinamy, jak do grillowania i podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Kiedy już się zrumienią zalewamy je piwem i zmniejszamy ogień. Dodajemy przyprawy i rozgniecione ząbki czosnku, gotujemy aż część piwa się zredukuje.
Cebulę kroimy w dość grube paski i dorzucamy do kiełbasek, dokładnie mieszamy. Gotujemy aż prawie całe piwo odparuje i zostanie gęsty piwno-cebulowy sos.