Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze się sprawdza jako imprezowa przekąska, podana ze słodką musztardą...
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414146
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2244
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414146
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2244
Składniki
kiełbasę nacinamy delikatnie w poprzek z obu stron i wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy aż ładnie się zrumieni - również z obu stron
cebulę dość drobno siekamy, dorzucamy do kiełbasy i smażymy, aż się zeszkli i nieco skarmelizuje
teraz dolewamy piwo (ja użyłem Książęce Chlebowo Miodowe), dodajemy majeranek, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek, przykrywamy i dusimy ok 15 min
odkrywamy i na wolnym ogniu dusimy, aż sos mocno się zredukuje i zgęstnieje
próbujemy sos, jeżeli trzeba, to solimy do smaku, no i gotowe SMACZNEGO !!!