Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 835
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 106
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 202
Polecam, pychota.
Odsłon: 491
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 284
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 835
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 106
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 202
Polecam, pychota.
Odsłon: 491
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 284
Składniki
Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam dużą, posiekaną cebulę. Kiedy cebula się podsmażyła, dodałam 500 g białej, parzonej kiełbasy, pokruszoną kromkę razowego chleba, wlałam 300 ml jasnego piwa i 50 ml wody. Do tej potrawy należy wybrać piwo z jak najmniejszą ilością goryczki [podpytajcie mężów - mój jest w tym temacie mistrzem :) ]. Gotowałam 10 minut. Po tym czasie zrobiłam zasmażkę z 50 g masła i 2 łyżek mąki. Lekko złotą zasmażkę dodałam do gotujących się kiełbasek. Doprawiłam łyżeczką soku z cytryny, szczyptą cukru oraz świeżo mielonym pieprzem.