Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na białą kiełbasę wieprzową, szybka i prosta w przygotowaniu.
maszynka do mielenia mięsa, nadziewarka do wędlin, nóż,
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 104
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 12
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 163
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 109
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 6103
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 104
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 12
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 163
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 109
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 6103
Składniki
Tłuste ścinki z mięsa kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm, mięso z szynki kroimy w kostkę 2 x 2 cm a chude mięso ze schabu przepuszczamy przez szarpak. Wszystkie mięsa mieszamy dodając stopniowo sól, pieprz, czosnek i majeranek. Wyrobiony farsz umieszczamy w pojemniku, przykrywamy i wstawiamy na 24 godziny do lodówki.
Po 24 godzinach dodajemy lodowatą wodę i ponownie wyrabiamy farsz.
Wyrobionym farszem napełniamy wymoczone wcześniej jelita. Z napełnionej kiełbasy odkręcamy kiełbaski 12-14 centymetrowe. Kiełbasę możemy jeść parzoną lub pieczoną. Parzymy w temperaturze 70-75 stopni Celsjusza 20 minut do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy 68 stopni Celsjusza. Smacznego!!!