Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie nie zajmuje dużo czasu, smak boczku zadowoli każdego mięsożercę. Boczek świetnie pasuje z ulubionymi dodatkami jako drugie danie do obiadu.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19921
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243769
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19921
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243769
Składniki
Boczek oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, przeciąć w połowie grubości na książkę, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Od wewnętrznej strony, dokładnie natrzeć solą, posmarować musztardą, posypać pieprzem, czosnkiem granulowanym, papryką i mielonym kminkiem oraz roztartym w dłoniach majerankiem.
Boczek zwinąć w ciasny rulon, obwiązać grubą bawełnianą nicią i owinąć w folię spożywczą. Wstawić do lodówki na 12 godzin, a najlepiej na całą noc. Na drugi dzień, piekarnik rozgrzać do 170°C, góra/dół, boczek rozwinąć z foli spżywczej i wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika. Piec około 2,5 godziny do miękkości, podlewając powstałym sosem w miarę potrzeby. Po upieczeniu boczek wystudzić, delikatnie usunąć nitkę i podawać z pieczywem na zimno lub do obiadu na ciepło z ulubionymi dodatkami.