Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że nikogo nie trzeba przekonywać, że domowa wędlina najlepsza.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Umyty, osuszony boczek ponacinać co 1-2 cm aż do skóry. Czysty filet pokroić w paski. Mięso - boczek i filet natrzeć ziołami prowansalskimi, majerankiem, czosnkiem kolorowym i solą. Wstawić do lodówki na ok. 2 godz. Następnie w miejsca nacięcia boczku powciskać kurczaka. Zwinąć w rulon i obwiązać grubym bawełnianym sznurkiem. Na deskę wysypać zioła prowansalskie i paprykę. Mięso posmarować lekko olejem rzepakowym i poturlać po desce, żeby zioła i papryka ładnie się przykleiły. Mięso zawinąć w folie aluminiową i umieścić w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę 50 min. - 2 godz. Zdjąć folię i pozostawić mięso do wystudzenia, a następnie wstawić do lodówki. Kroić w plastry, zajadać. Smacznego.