Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Składniki
do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę, dodajemy żółtka, kakao, cukier, kefir oraz olej. Wszystko razem krótko zmiksować. Masa wychodzi gęsta. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłka oraz posiekane orzeszki. Ponownie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy partiami do ciasta i po każdym dodaniu białek mieszamy. Dzięki dodaniu jabłek i białek masa stanie się rzadsza. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180 stopi przez ok. 35 minut. lub do tzw. suchego patyczka. Gotować posypać cukrem pudrem lub przygotować polewę. Smacznego!