Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna tłuszczówka z boczku. Jest zwięzła, ale nie twarda, i zawiera trochę galaretki.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2505
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5490
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2253
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 968
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2505
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5490
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2253
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 968
Składniki
Umyty boczek mielę w maszynce do mięsa na średnim oczku.
Do zmielonego boczku wsypuję sól, przyprawy i mieszając stopniowo dolewam wodę. Dokładnie wyrabiam mięsną masę.
Mięsną masę układam do 3/4 wysokości słoików, wycieram brzeg i zakręcam zakrętką.
Słoiki ustawiam w garnku, przekładam lnianą ściereczką, zalewam do 3/4 wysokości zimną wodą, przykrywam przykrywką. Doprowadzam do zagotowania, zmniejszam ogień i gotuję na średnim ogniu 90 minut. Pozostawiam do wystudzenia w przykrytym garnku.
Zimne słoiki wyciągam z wody, wycieram do sucha, sprawdzam czy zakrętki trzymają i wynoszę do chłodu.