Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniałą buźkę na kanapki, domowa wędlina zrobiona z fileta piersi kurczaka i chudej szynki wieprzowej, dodając ogórki korniszony, można zrobić ładną buźkę :-) Idealna wędlina na Halloween. Polecam serdecznie i zapraszam na krótki film z przepisem.
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 373
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4928
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26447
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 373
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4928
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26447
Składniki
Na początku przepłuczcie mięso pod zimną bieżącą wodą, następnie należy je rozdrobnić i zmielić w maszynce na średnim sitku. Każdy rodzaj mięsa przyprawiamy w osobnej misce, lecz takimi samymi przyprawami. Do misek wlewamy po 50 ml. wody, po 1 czubatej łyżeczce papryki ostrej mielonej, czosnku granulowanego, majeranku, po 10 g. soli morskiej i po 6 g. soli peklującej. Następnie mięsa mieszamy osobno, po 10 minut wyrabiania tak aby zaczęło się mocno kleić. Już teraz przygotujcie sobie 80 cm papieru do pieczenia, na papier wykładamy przyprawione mięso z szynki i rozciągamy tworząc prostokąt, na szynkę nakładamy połowę zmielonego i przyprawionego fileta, na fileta ogórki i dokładamy resztę fileta, rozciągamy i zawijamy całość, pomagając sobie papierem do pieczenia, dociskamy i tworzymy takiego cukierka, zakręcając boki. Następnie zawiniątko wkładamy do blachy 25 centymetrowej, dociskamy. Blachę z mięsem możemy już wsadzić do nagrzanego piekarnika na 105 stopni, góra dół, bez termoobiegu i pieczemy około 2 godziny 30 minut. Po tym czasie całość musimy całkowicie ostudzić i przekładamy z blachą do lodówki na 12 godzin, aby nasza wędlina odpoczęła i stężała. Gotowe!!! Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem i życzę przyjemnej zabawy w kuchni.