Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32594
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 66
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 945
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 342
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32594
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 66
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 945
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 342
Składniki
Karkówkę i szynkę pokroić w paski aby były równe do wędzenia Solanka 6 litry wody zagotowanej i przestudzic. Przyprawy : 200 g soli
Mięsa kroimy w równe paski wodę ostudzoną wyławiamy w dużą kostkę dodajemy sól o przyprawy mieszamy do rozpuszczenia soli . Wkładamy do solanki z przyprawami . Zostawiamy przykryte mięso na 3 dni Codziennie przekładamy mięso od spodu na górę i robimy tak trzy dni
Na trzeci dzień na wieczór wyjmujemy mięso z solanki i każdy kawałek ściskamy nicią bawełniana . rozwieszamy na kołkach mięsa i zostawiamy na całą noc aby scieklo mięso .
Z rana na drugi dzień rozgrzewamy wędzarnie ogrodowa unie do 40 stopi . Po tym czasie przenosimy mięso i rozwieszamy w wędzarni . Następnie zwiększamy temperaturę do 60 stopni i wędzony 3 , 5 godziny
Po tym czasie wyjmujemy wędlinę i studzimy w chłodnym miejscu. I gotowe pyszna wędlinka domowa . Smacznego