Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina - kruchy schab gotowany 10 minut
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 900
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4700
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3187
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 726
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 900
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4700
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3187
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 726
Składniki
- Schab czyścimy. - Do garnka wlewamy szklankę wody. - Dodajemy majonez i musztardę i mieszamy. - Dolewam pozostałą część wody, - Dodajemy wszystkie składniki z listy powyżej i mieszamy. - Do garnka z marynatą wkładamy schab i zaczynamy gotować pod przykryciem. Od momentu zagotowania się wody schab gotujemy równe 5 minut. - Zdejmujmy z gazu i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia na minimum 6 godzin ja zostawiam na całą noc. - Powtarzamy czynność zagotowujemy pod przykryciem i od momentu zagotowania gotujemy równe 5 minut. Po tym czasie pozostawiamy garnek ze schabem ponownie do całkowitego ostygnięcia na minimum 6 godzin. -Schabu nie wyciągamy z garnka aż do całkowitego wystygnięcia.