Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka rolada świetnie sprawdzi się jako danie główne, przekąska i jako domowa wędlina. Polecam !
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Mięso płuczemy dokładnie i osuszamy. Karkówkę nacinamy tak aby rozłożyć ją na płat o grubości około 1 cm (Na mięsie zrobić po środku nacięcie i od tego miejsca naciąć w prawo płat karkówki tylko nie do końca, a następnie w lewo i też nie do końca. W ten sposób otrzymamy duży płat mięsa) i rozbijamy lekko tłuczkiem. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do mięs (ja swoje mięso przyprawiłam pomysłem na żeberka bo akurat mi zostało :)).
Odstawiamy na kilka godzin a najlepiej na noc. Po tym czasie mięso rozwijamy, układamy oliwki i pomidory i całość zwijamy na roladę, mocno ściskając. Całość zawiązujemy sznurkiem lub nitką. Pieczemy około 1:20 h w 180 stopniach. Jeżeli chcecie większą roladę, z większego kawałka mięsa, czas pieczenia trzeba wydłużyć. Smacznego!