Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klops jest smaczny, aromatyczny i bardzo ładnie się kroi, nie rozsypuje się podczas krojenia. Polecam ten przepis.
Większa miska, ostry nóż, łyżka stołowa, mała łyżeczka, deska do krojenia, folia aluminiowa, keksówka (30x11x7)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1596
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232011
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5085
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1596
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232011
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5085
Składniki
Mięso mielone wymieszaj dokładnie z solą peklową , odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce np. do lodówki.
Cebulę pokrój w drobną kostkę , podsmaż na patelni na maśle klarowanym lub oleju na złoty kolor. Natkę pietruszki umyj, drobno posiekaj. Czosnek drobniutko posiekaj, a najlepiej przeciśnij przez praskę .
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie w misce, dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Masa mięsna powinna być dokładnie dość długo wymieszana. Formę keskową ( 30x11x7 cm ) wyściel papierem do pieczenia lub wysmaruj ją dokładnie masłem lub smalcem. Ja wyścielam papierem ponieważ łatwiej jest później wyjąć mięso z formy.
Przełóż mięso do keksówki dokładnie ubij i uformuj. Piec w nagrzanym piekarniku ( 170 C ) przez około godzinę i 20 minut, z tym że przez godzinę pieczemy mięso przykryte folią aluminiową , a następnie wyjmujemy mięso z formy i dopiekamy na blaszce przez następne 20 minut. W ten sposób pieczony klops ładnie się zarumieni z wierzchu i nieco obeschnie.
Smacznego !