Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy salceson
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2857
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2857
Składniki
Mięso rozdrabniam i gotuję do mieliści aż będzie odchodzić od kości i w wodzie by było całkiem zakryte dodaję łyżkę soli i kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego .
Ugotowane mięso wyjmuję czekam aż przestygnie i oddzielam od kości robiąc większe rwane kawałeczki ,następnie mięso łączę z przyprawami dodaję 1 litr bulionu w którym sie gotowało mieszam dokładnie smakuję ewentualnie doprawiam sola i pieprzem do smaku .
Plastikowe umyte butelki obcinam w połowie i do dolnej części nakładam, mięso na salceson ususzam tak przygotowane mięso w butelkach wstawiam na cała noc do lodówki
Po nocy w lodówce salceson jest gotowy rozcinam butelkę i wyjmuję salceson i można zajadać smacznego