Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowa pierś w domowym wykonaniu, jest to bardzo prosty przepis. Polecam go tym, którzy lubią dietetyczne wędliny. To co jest również ważne, dla tego przepisu, to nie ponosimy zbyt dużych kosztów wykonania i oczywiście mamy wędlinę bez konserwantów.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 86
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 230
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3256
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 86
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 230
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3256
Składniki
Na początek myjemy pierś czyścimy z błonek. Mięso to będziemy przyrządzać na parze, więc musimy przygotować naczynie lub parowar. U mnie jest to parowar .
Jak mamy to już przygotowane, to dorabiamy pierś solą i pieprzem. Ja jestem zwolennikiem prostoty, więc u mnie tylko pieprz i sól, ale jak ktoś lubi to może dodać np curry lub inne.
Nastawiamy parowar na 35 minut i powinno to wystarczyć. Pierś będzie uparowana, ale nie będzie sucha. Zostawiamy do wystygnięcia.
Po wystygnięciu tniemy pierś na mniejsze kawałki.
Wkładamy pociętą pierś do miksera i dodajemy sok z buraka. Sok możemy sami przygotować np z mojego przepisu https://smaker.pl/przepisy-napoje/przepis-czerwone-cudo,1955271,bobby.html lub po prostu kupić. Troszeczkę mieszamy. W międzyczasie rozrabiamy żelatynę w gorącej wodzie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i dolewamy do przygotowanej mieszanki.
Wszystko miksujemy do momentu, aż cała masa będzie bardzo gładka i nie będziemy wyczuwać żadnych grudek. W tym momencie możemy jeszcze dorobić innymi ziołami lub pieprze lub solą.
Jak masa jest już gotowa wkładamy masę do torebki i do jakiegoś naczynia, które uformuje nam kształt przyszłej wędliny. Ja do tego użyłem szynkowaru. Zamykamy i wstawiamy całość do lodówki najlepiej na całą noc.
Na drugi dzień mamy już super wędlinkę o niespotykanym kolorze i smaku. Smacznego.