Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13226
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 555
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 61
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13226
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 555
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 61
Składniki
Schab opłukać, włożyć do naczynia, zalać maślanką i odstawić na 2 godz.
Przygotować marynatę. Czosnek sprasować, dodać sól, pieprz, majeranek, lubczyk, wlać kilka łyżek oleju. Całość wymieszać.
Schab wyjąć z zalewy, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wysmarować przygotowaną marynatą. Szczelnie zawinąć folią spożywczą i włożyć na noc do lodówki.
Na godzinę przed duszeniem wyjąć z lodówki. Dusić pod przykryciem. Do duszenia nie dodaję już żadnego tłuszczu. Wystarczy olej z marynaty i woda, którą podlewamy mięso.