Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione domowe mięsa na kanapki
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20931
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20931
Składniki
Z golonki wycięłam kość, zdjęłam skórę i tłuszcz. Mięso pokroiłam na grubsze kawałki, użyłam też części skór i tłustego. Jeśli ktoś lubi może dodać wszystko. Mięso lekko obiłam tłuczkiem, w misce wymieszałam je z przyprawami i żelatyną, dodałam trochę wody. Wszystko włożyłam do woreczka, potem do szynkowara i dociśnięty schowałam do lodówki na noc. Następnego dnia gotowałam szynkowar 3 godziny w 80 stopniach, w garnku, w którym poziom wody był wyższy od poziomu mięsa w szynkowarze. Po ochłodzeniu szynkowara, wstawiłam go do lodówki. Gotowe! następnego dnia można się raczyć domową golonką z galaretką w plasterkach. Smacznego!