Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione domowe mięsa na kanapki
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 13
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 13
Składniki
Z golonki wycięłam kość, zdjęłam skórę i tłuszcz. Mięso pokroiłam na grubsze kawałki, użyłam też części skór i tłustego. Jeśli ktoś lubi może dodać wszystko. Mięso lekko obiłam tłuczkiem, w misce wymieszałam je z przyprawami i żelatyną, dodałam trochę wody. Wszystko włożyłam do woreczka, potem do szynkowara i dociśnięty schowałam do lodówki na noc. Następnego dnia gotowałam szynkowar 3 godziny w 80 stopniach, w garnku, w którym poziom wody był wyższy od poziomu mięsa w szynkowarze. Po ochłodzeniu szynkowara, wstawiłam go do lodówki. Gotowe! następnego dnia można się raczyć domową golonką z galaretką w plasterkach. Smacznego!