Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione domowe mięsa na kanapki
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35696
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35696
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Składniki
Z golonki wycięłam kość, zdjęłam skórę i tłuszcz. Mięso pokroiłam na grubsze kawałki, użyłam też części skór i tłustego. Jeśli ktoś lubi może dodać wszystko. Mięso lekko obiłam tłuczkiem, w misce wymieszałam je z przyprawami i żelatyną, dodałam trochę wody. Wszystko włożyłam do woreczka, potem do szynkowara i dociśnięty schowałam do lodówki na noc. Następnego dnia gotowałam szynkowar 3 godziny w 80 stopniach, w garnku, w którym poziom wody był wyższy od poziomu mięsa w szynkowarze. Po ochłodzeniu szynkowara, wstawiłam go do lodówki. Gotowe! następnego dnia można się raczyć domową golonką z galaretką w plasterkach. Smacznego!