Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć! Zapraszam dzisiaj na danie , które przygotujemy w dość niezwykły sposób. Ugotujemy schab w rękawie do pieczenia.
Wszystkie przyprawy wsypuję do miseczki, dodaję sól i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko dobrze rozcieram i mieszam. Następnie, tak przygotowaną mieszanką dokładnie nacieram mięso z obydwu stron. Wcześniej schab opłukałam pod bieżącą wodą i osuszyłam papierowym ręcznikiem.
Teraz mięso wkładam do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, tak aby przeszło aromatem ziół.
Po tym czasie schab przekładam do rękawa, który mocno zawiązuję na obu końcach. Mięso w rękawie wkładam do garnka z zimną, osoloną wodą, włączam malutki gaz i doprowadzam do wrzenia. Gotuję około godziny. Potem gaz wyłączam, a mięso zostawiam jeszcze na 15 minut w gorącej wodzie. Później je wyjmuję, zdejmuję rękaw i pozostawiam do ostudzenia.
Tak przyrządzony schab jest pyszny, mięciutki i soczysty. Doskonały na gorąco i później na zimno jako wędlina do kanapek.
Smacznego!!!
Schab jest naprawdę miękki i soczysty, a przede wszystkim dietetyczny.
Odsłon: 10365
Mięso dobrze smakują ze śliwkami suszonymi, a ta glazura dobrze komponuje się...
Odsłon: 649
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 261
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 116
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 209
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 261
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 116
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 209
Składniki
Wszystkie przyprawy wsypuję do miseczki, dodaję sól i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko dobrze rozcieram i mieszam. Następnie, tak przygotowaną mieszanką dokładnie nacieram mięso z obydwu stron. Wcześniej schab opłukałam pod bieżącą wodą i osuszyłam papierowym ręcznikiem.
Teraz mięso wkładam do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, tak aby przeszło aromatem ziół.
Po tym czasie schab przekładam do rękawa, który mocno zawiązuję na obu końcach. Mięso w rękawie wkładam do garnka z zimną, osoloną wodą, włączam malutki gaz i doprowadzam do wrzenia. Gotuję około godziny. Potem gaz wyłączam, a mięso zostawiam jeszcze na 15 minut w gorącej wodzie. Później je wyjmuję, zdejmuję rękaw i pozostawiam do ostudzenia.
Tak przyrządzony schab jest pyszny, mięciutki i soczysty. Doskonały na gorąco i później na zimno jako wędlina do kanapek. Smacznego!!!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2410
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2315