Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 89
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 78
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 89
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 78
Składniki
Do 3 misek wkładamy każdy gatunek mięsa, do każdej dodajemy po 15g peklosoli. Mięso dokładnie mieszamy z peklosolą następnie wkładamy do lodówki na 48godzn. Zapeklowaną szynkę mielimy na sitku 10mm, zaś boczek i karkówkę na sitku 6. Do większej miski wkładamy wszystkie rodzaje mięs, dodajemy przyprawy i wyrabiamy farsz. Masą mięsną napełniamy jelita. Kabanosy wieszamy w chłodnym miejscu na noc. Wędzarnię nagrzewamy do 50 stopni C, następnie osuszamy przez około 1- 1,5 godziny. Podnosimy temperaturę do 60 stopni C wędzimy około 3 godziny. Następnie pieczemy w temperaturze 85 stopni do uzyskania w środku kabanosów 72 stopnie C