Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana karkówka idealnie sprawdzi się jako wędlina na kanapki. Jeśli lubcie bardziej pikantne mięso, do marynaty proponujemy dodać ostrą paprykę. Ważna rada: mięso pokrójcie na plastry dopiero, gdy całkowicie wystygnie.
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2894
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2894
Składniki
W letniej wodzie rozpuść sól i pozostaw do ostudzenia.
Do dużego pojemnika lub miski włóż mięso i zalej przygotowaną solanką – zwróć uwagę, aby mięso było całkowicie zatopione. Przykryj i odstaw do lodówki na 24 godziny.
Po upływie czasu wyjmij karkówkę i osusz za pomocą ręcznika papierowego.
Czosnek obierz, ząbki pokrój na grube plastry. W miseczce wymieszaj słodką paprykę i kolendrę wraz z łyżką oliwy.
Natrzyj mięso przyprawami i na rozgrzanej patelni obsmaż z każdej strony (do ścięcia się białka).
Następnie przełóż karkówkę do rękawa do pieczenia, wrzuć czosnek, kulki pieprzu i zawiń z obydwu stron.
Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 3 godziny z funkcją termoobiegu w 150 stopniach Celsjusza.