Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana karkówka idealnie sprawdzi się jako wędlina na kanapki. Jeśli lubcie bardziej pikantne mięso, do marynaty proponujemy dodać ostrą paprykę. Ważna rada: mięso pokrójcie na plastry dopiero, gdy całkowicie wystygnie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15578
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4677
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 357
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2859
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15578
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4677
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 357
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2859
Składniki
W letniej wodzie rozpuść sól i pozostaw do ostudzenia.
Do dużego pojemnika lub miski włóż mięso i zalej przygotowaną solanką – zwróć uwagę, aby mięso było całkowicie zatopione. Przykryj i odstaw do lodówki na 24 godziny.
Po upływie czasu wyjmij karkówkę i osusz za pomocą ręcznika papierowego.
Czosnek obierz, ząbki pokrój na grube plastry. W miseczce wymieszaj słodką paprykę i kolendrę wraz z łyżką oliwy.
Natrzyj mięso przyprawami i na rozgrzanej patelni obsmaż z każdej strony (do ścięcia się białka).
Następnie przełóż karkówkę do rękawa do pieczenia, wrzuć czosnek, kulki pieprzu i zawiń z obydwu stron.
Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 3 godziny z funkcją termoobiegu w 150 stopniach Celsjusza.