Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zrobiliśmy, kolejną białą kaszankę do której użyłem kasz: gryczanej i jęczmiennej pęczak oraz takich dodatków mięsnych jak serca wieprzowe, ścinki schabu i smażoną wątrobę. Kaszanka wyszła bardzo smaczna :) Możemy spożywać ją na zimno a także smażoną na patelni lub na grillu. Do poniższego przepisu wykorzystany został wywar z gotowanych mięs i serc wieprzowych do salcesonu, galarety i kaszanki białej. Wykorzystuję wywar do parzenia kasz oraz do galarety żeby nie marnować go.
Cześć :-) Dzisiaj zrobimy pyszną Quesadillę z prawdziwkami. Chrupiąca i bardz...
Odsłon: 9341
Polecam.
Odsłon: 108
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2442
Cześć :-) Dzisiaj zrobimy pyszną Quesadillę z prawdziwkami. Chrupiąca i bardz...
Odsłon: 9341
Polecam.
Odsłon: 108
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2442
Składniki
Wymyte, oczyszczone nóżki, golonkę i ścinki ze schabu gotujemy do miękkości. Studzimy i oddzielamy mięso od kości. Wyczyszczoną z żył wątrobę smażymy i usmażoną kroimy w drobną kostkę, ugotowane serca także kroimy w drobną kostkę. Pokrojone serca, ścinki ze schabu, wątrobę, sos sojowy, suche przyprawy i ostry sos z papryki dodajemy do wywaru. Wywar zagotowujemy i do gotującego się wywaru dodajemy wymieszane, wymoczone kasze. Parzymy kasze ciągle mieszając, do momentu kiedy kasza zacznie pęcznieć a wywar gęstnieć i wtedy kończymy gotowanie, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30-40 minut aż kasza dojdzie do stanu gęstego. Ostudzoną kaszankę nadziewamy w jelita wieprzowe cienkie 28/30. Parzymy 35 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza.