Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli sposób mojej Babci na podanie krupnioka
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 76
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2508
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 571
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 893
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 76
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2508
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 571
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 893
Składniki
Paprykę i cebulę kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy na patelnię i smażymy, aż papryka zmięknie i nieco się przyrumieni.
Kaszankę obieramy z osłonek i kroimy na plastry grubości około 1-2 centymetrów. Pokrojoną układamy na patelni. Smażymy 2-3 minuty.
Na kaszankę wbijamy jajka, przykrywamy patelnię i smażymy tak długo, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną jeszcze płynne.
Podajemy z pieczywem. Smacznego !!!