Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli sposób mojej Babci na podanie krupnioka
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 4346
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 4346
Składniki
Paprykę i cebulę kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy na patelnię i smażymy, aż papryka zmięknie i nieco się przyrumieni.
Kaszankę obieramy z osłonek i kroimy na plastry grubości około 1-2 centymetrów. Pokrojoną układamy na patelni. Smażymy 2-3 minuty.
Na kaszankę wbijamy jajka, przykrywamy patelnię i smażymy tak długo, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną jeszcze płynne.
Podajemy z pieczywem. Smacznego !!!