Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2235
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1354
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2110
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2235
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1354
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2110
Składniki
Mięso pokroić w mniejsze kawałki i pomieszać z przyprawami. Pozostawić na 12 godzin w chłodnym miejscu. Następnie całość przepuścić przez maszynkę z grubym sitkiem. Dokładnie wyrabiać mięso rękami i dodać wodę ; wyrabiać 20 - 30 minut . Takim mięsem napełniać jelita. Najlepsza w tym celu jest nadziewarka do kiełbasy. Kiełbaski powiesić w suchym, przewiewnym miejscu . Już po kilku dniach kiełbaska jest gotowa. Smacznego.