Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza własnej roboty.
Pyszny sernik w połączeniu sera i czekolady to ulubiony sernik mojego męża. S...
Odsłon: 52
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37744
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 10863
Pyszny sernik w połączeniu sera i czekolady to ulubiony sernik mojego męża. S...
Odsłon: 52
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37744
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 10863
Składniki
Mięso pokroić w mniejsze kawałki i pomieszać z przyprawami. Pozostawić na 12 godzin w chłodnym miejscu. Następnie całość przepuścić przez maszynkę z grubym sitkiem. Dokładnie wyrabiać mięso rękami i dodać wodę ; wyrabiać 20 - 30 minut . Takim mięsem napełniać jelita. Najlepsza w tym celu jest nadziewarka do kiełbasy. Kiełbaski powiesić w suchym, przewiewnym miejscu . Już po kilku dniach kiełbaska jest gotowa. Smacznego.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Kaszanka Grochalla z patelni inaczej z oliwkami.
Wędliny
Domowa wędlina z szynkowaru
Wędliny
Udziec indyka z szynkowara
Wędliny
Mięsna pasta na kanapki
Kaszanka Grochalla z patelni inaczej z oliwkami.
Kaszankę z patelni pamiętam z dzieciństwa – jedno z ulubionych dań mojego Tat...
Odsłon: 78
Domowa wędlina z szynkowaru
Polecam pyszną domową wędlinę z szynkowaru, którą bardzo łatwo przygotować. W...
Odsłon: 1033