Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna propozycja na kolację, gdy wieczory są juz chłodniejsze. Ale taka kiełbasa świetnie sprawdzi się też w roli obiadu. Można ją podać z ziemniakami lub z chlebem, Danie robi się łatwo i jest pyszne. Polecam.
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 59
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 59
Składniki
Kiełbasę włożyć do garnka, zalać wodą i na średnim ogniu podgrzewać, aż woda zacznie prawie wrzeć - ale nie powinna się zagotować, bo kiełbasa popęka. Po kilku minutach wyjąć kiełbasę z wody i pozostawić do wystygnięcia. Kapustę (jeśli mocno kwaśna, wcześniej przepłucz pod zimną bieżącą wodą) drobno posiekać. Obraną cebulę pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulę. Lekko posolić i smażyć przez chwilę. Umyte jabłka pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne i dodać do cebuli, wymieszać i chwilę podsmażyć. Następnie dodać kapustę, chwilę podsmażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć na nie kapustę z jabłkiem i cebulą, a następnie powciskać w nią kiełbasę. Podlać rosołem. Kiełbasę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zapiekać pod przykryciem przez około 20-25 minut. Następnie ściągnąć przykrycie, zwiększyć temperaturę do 200 stopni, włączyć termoobieg i zapiekać jeszcze przez 10 minut, aż kiełbasa się przyrumieni.