Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa robiona tradycyjnie metodą domową, podsuszana kilka dni, smakuje bardzo dobrze.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 117
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 394
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 298
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 73
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 117
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 394
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 298
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 73
Składniki
Przyprawy na 1 kg farszu: Pieprz naturalny 3g Czosnek 3g Majeranek 2g Peklosól 20g Cukier 2g Gorczyca biała cała 2g Pieprz naturalny młotkowany 1g Woda na całość 5%
Mięso wieprzowe mielone na sitku 10 mm. Dodana sól peklowa i cukier, wymieszane i odstawione do peklowania suchego.
Peklowane na sucho przez okres 4 dni w temperaturze 6°C.
Nabijane w jelita wieprzowe kalober 26/28, odkęcane na odpowiednie długości.
Osadzane 2 godziny w temp. 20°C. Osuszane w wędzarni w temp. 40°C.
Wędzone zimnym dymem przez 2-3 dni po 8 godz. w temp. 22-30°C. Podsuszane przez okres 3 dni.