Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa robiona tradycyjnie metodą domową, podsuszana kilka dni, smakuje bardzo dobrze.
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2492
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 639
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6403
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2492
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 639
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6403
Składniki
Przyprawy na 1 kg farszu: Pieprz naturalny 3g Czosnek 3g Majeranek 2g Peklosól 20g Cukier 2g Gorczyca biała cała 2g Pieprz naturalny młotkowany 1g Woda na całość 5%
Mięso wieprzowe mielone na sitku 10 mm. Dodana sól peklowa i cukier, wymieszane i odstawione do peklowania suchego.
Peklowane na sucho przez okres 4 dni w temperaturze 6°C.
Nabijane w jelita wieprzowe kalober 26/28, odkęcane na odpowiednie długości.
Osadzane 2 godziny w temp. 20°C. Osuszane w wędzarni w temp. 40°C.
Wędzone zimnym dymem przez 2-3 dni po 8 godz. w temp. 22-30°C. Podsuszane przez okres 3 dni.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 19852
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1493