Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1891
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15647
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1891
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15647
Składniki
Wykonanie Schab mielimy na siatce 12 mm, szynkę i łopatkę na10 mm, a boczek na siatce 2-3 mm. Wszystkie mięsa wkładam do miski, dodaję przyprawy i dokładnie mieszam. Mięso napełniamy w jelita. Osadzamy 5 godzin. Suszymy w ciepłej wędzarni 2h. Wędzimy dymem ciepłym temp. ok 50-60 stopni do uzyskania odpowiedniego koloru. Kiełbasę parzymy w wodzie o temp 75stopni do uzyskania wewnątrz temp.72 stopnie.