Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 80
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 80
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6155
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 80
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 80
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6155
Składniki
Wykonanie Schab mielimy na siatce 12 mm, szynkę i łopatkę na10 mm, a boczek na siatce 2-3 mm. Wszystkie mięsa wkładam do miski, dodaję przyprawy i dokładnie mieszam. Mięso napełniamy w jelita. Osadzamy 5 godzin. Suszymy w ciepłej wędzarni 2h. Wędzimy dymem ciepłym temp. ok 50-60 stopni do uzyskania odpowiedniego koloru. Kiełbasę parzymy w wodzie o temp 75stopni do uzyskania wewnątrz temp.72 stopnie.