Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nowojorska przekąska z polskiej kiełbasy, nieźle się sprawdza, kiedy na przykład polska reprezentacja wygrywa z niemiecką mecz piłki nożnej... ;-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę, wrzucamy na rozgrzany na dużej patelni olej i smażymy kilka minut
kiełbasę kroimy w grube plasterki (1-2 cm), dorzucamy do papryki z cebulą i smażymy, aż się trochę zrumieni
dolewamy coca colę (regular czyli czerwoną - light i zero się nie nadają), dodajemy miód (lub cukier) musztardę i chili (jeżeli nie mamy w płatkach, to może być w proszku)
dusimy kilkanaście minut na małym ogniu, aż płyn odparuje i sos zgęstnieje, podajemy z bagietką i piwem lub wytrawnym winem