Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona kiełbasa z patelni do tego sos musztardowo- śmietanowy. Danie sycące, poza tym można je szybko przygotować.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12757
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12757
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4521
Składniki
Kiełbasę ponacinać, aby lepiej nam się smażyła. Włożyć na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron na rumiano. Następnie dodać ogórki pokrojone w półplasterki, cebulę pokrojoną w piórka. Dusić pod przykryciem przez kilka minut. W tym czasie z musztardy, mąki i śmietany przygotować zawiesinę, rozprowadzić ją 1/2 szklanki wody. Usmażoną kiełbasę wyjąć z patelni. Wówczas dopiero wlać zawiesinę musztardową. Sos dobrze wymieszać, doprowadzić do wrzenia, doprawić suszonym oregano, pieprzem i solą. Ponownie włożyć kiełbasę. Przez chwilę wszystko razem podgrzewać pod przykryciem. Podawać z młodymi ziemniaczkami.
Smacznego.