Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona kiełbasa z patelni do tego sos musztardowo- śmietanowy. Danie sycące, poza tym można je szybko przygotować.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1174
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 211
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1174
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 211
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Kiełbasę ponacinać, aby lepiej nam się smażyła. Włożyć na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron na rumiano. Następnie dodać ogórki pokrojone w półplasterki, cebulę pokrojoną w piórka. Dusić pod przykryciem przez kilka minut. W tym czasie z musztardy, mąki i śmietany przygotować zawiesinę, rozprowadzić ją 1/2 szklanki wody. Usmażoną kiełbasę wyjąć z patelni. Wówczas dopiero wlać zawiesinę musztardową. Sos dobrze wymieszać, doprowadzić do wrzenia, doprawić suszonym oregano, pieprzem i solą. Ponownie włożyć kiełbasę. Przez chwilę wszystko razem podgrzewać pod przykryciem. Podawać z młodymi ziemniaczkami.
Smacznego.