Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, smarowalna pasztetowa, idealna na kanapki.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 231
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 140
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28011
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 231
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 140
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28011
Składniki
Boczek pokrojony w plastry 3 cm, cebulę, serca parzymy w temp. ok 90 stopni 1,5 h, studzimy. Wątrobę moczymy, wycinamy żyły i ścięgna, kroimy w kawałki i smażymy. Ostudzony boczek i wątrobę mielimy w maszynce z sitkiem 2,5 mm. Mielimy najpierw cebulę, czosnek, marchew, pietruszkę, potem wątrobę, serca i boczek.
Dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, sól i pozostałe przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy, rozdrabniamy blenderem. Podczas rozdrabniania dodajemy wywar.
Tak przygotowaną masą pasztetową napełniamy jelito wołowe grube proste, robimy kawałki po 30 cm.
Parzymy 40 minut w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza.
Studzimy zimną wodą 15 minut i do lodówki na noc. Smacznego!!!