Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby klasyczny schaboszczak... ale podany nieco inaczej ... zawsze jakaś miła odmiana na talerzu ...
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 387
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 261
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1404
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 387
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 261
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1404
Składniki
Kotlety schabowe roztłuc na bardzo cienkie kawałki, następnie lekko oprószyć przyprawą do gyrosa i tradycyjnie panierować (mąka-roztrzepane jajko-bułka tarta)
Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i 2giej strony kiedy są prawie gotowe układamy gruby plaster papryki wciskamy w niego żółty ser i układamy paprykę i ogórki konserwowe pokrojone w dowolne kawałki.
Jeśli nie chcemy by ser żółty był przy-topiony układamy warzywa dopiero na talerzu. niby normalny schaboszczak ale z odrobina innych przypraw i takim ładnym warzywnym przybraniem zawsze mamy mała odmianę na talerzu Pokrojony na mniejsze kawałki tak przybrany może być również fajną przystawką czy starterem. Smacznego !!!