Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał przez przypadek. Musiałam w szybki sposób dobrze spożytkować większą ilość schabu i boczku. Dodałam jeszcze trochę warzyw i powstała taka pieczeń. Jest pyszna i wilgotna :) Doskonała na ciepło do obiadu i na zimno do kanapek :)
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231671
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4916
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36146
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1359
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231671
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4916
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36146
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1359
        
        
                Składniki
Schab i boczek kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę namaczamy w wodzie, dokładnie odciskamy, dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krótko razem smażymy. Pieczarki kroimy w większe kawałki i dusimy do odparowania płynu. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem, pieczarki, paprykę, rozbite jajka, posiekaną pietruszkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz ziołami. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Jeśli masa będzie zbyt wilgotna dodajemy ok. 2 łyżek bułki tartej. Masę mięsną przekładamy do dwóch keksówek o wymiarach ok. 8 x 22 cm wyłożonych papierem do pieczenia, ugniatamy, żeby nie było wolnych przestrzeni w masie, wierzch posypujemy odrobiną bułki tartej i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)