Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno odkryłam na którymś programie kulinarnym tę metodę przygotowywania kotleta schabowego i postanowiłam ją wypróbować. Kotlet tak przyrządzony jest niesamowicie soczysty.
mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj pokrojoną cebulę, mocz mięso przez 2 godziny, po 2 godzinach wyjmij je z mleka, osusz papierowym ręcznikiem, posyp solą i pieprzem
do trzech misek wsyp: mąkę, bułkę, a do ostatniej wbij i rozbełtaj jajo
obtaczaj mięso w mące, jaju i bułce ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 10119
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 10119
Składniki
mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj pokrojoną cebulę, mocz mięso przez 2 godziny, po 2 godzinach wyjmij je z mleka, osusz papierowym ręcznikiem, posyp solą i pieprzem do trzech misek wsyp: mąkę, bułkę, a do ostatniej wbij i rozbełtaj jajo obtaczaj mięso w mące, jaju i bułce ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2440
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2360