Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały świat i media obraca się wokół dzieci i młodych, o seniorach nikt nie myśli, a przecież wszyscy kiedyś nimi będą. Ponieważ już nią jestem, postanowiłam zrobić taką linię przepisów specjalnie dla nas, aby żyć i jeść bezstresowo. Popchnęła mnie do takiej myśli ostatnia moja wizyta z rodziną w restauracji, oczywiście zamówiłam jak większość stek na kamieniu, co ja się namęczyłam aby zjeść chociaż trochę, katorga i stres, to danie dla młodych, dzisiaj się z tego śmieję, ale wtedy nie było mi do śmiechu.
Schab i boczek posiekać drobno, lub zmielić w maszynce do mięsa na największych oczkach, wlać wodę i wyrabiać ok 5 minut aby mięso nabrało kleistości, później dodać jajka, następnie bułkę tartą, cebulę, posiekane pieczarki, czosnek i przyprawy (nie za dużo soli bo boczek już sól zawiera)
Formować kotlety dowolnego kształtu, obtaczać i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem, będą pulchne i soczyste.
Kiedy ogarnia mnie kuchenny leń, a domownicy żądni żarła :)
Odsłon: 7634
Obiad jest szybki, łatwy i sycący. A na talerzu nie dość, że smacznie to jesz...
Odsłon: 8740
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4487
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 26
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 324
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 125
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 29
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4487
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 26
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 324
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 125
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 29
Składniki
Schab i boczek posiekać drobno, lub zmielić w maszynce do mięsa na największych oczkach, wlać wodę i wyrabiać ok 5 minut aby mięso nabrało kleistości, później dodać jajka, następnie bułkę tartą, cebulę, posiekane pieczarki, czosnek i przyprawy (nie za dużo soli bo boczek już sól zawiera) Formować kotlety dowolnego kształtu, obtaczać i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem, będą pulchne i soczyste.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1697
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2370