Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały świat i media obraca się wokół dzieci i młodych, o seniorach nikt nie myśli, a przecież wszyscy kiedyś nimi będą. Ponieważ już nią jestem, postanowiłam zrobić taką linię przepisów specjalnie dla nas, aby żyć i jeść bezstresowo. Popchnęła mnie do takiej myśli ostatnia moja wizyta z rodziną w restauracji, oczywiście zamówiłam jak większość stek na kamieniu, co ja się namęczyłam aby zjeść chociaż trochę, katorga i stres, to danie dla młodych, dzisiaj się z tego śmieję, ale wtedy nie było mi do śmiechu.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33569
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 145
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 268
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33569
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 145
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 268
Składniki
Schab i boczek posiekać drobno, lub zmielić w maszynce do mięsa na największych oczkach, wlać wodę i wyrabiać ok 5 minut aby mięso nabrało kleistości, później dodać jajka, następnie bułkę tartą, cebulę, posiekane pieczarki, czosnek i przyprawy (nie za dużo soli bo boczek już sól zawiera) Formować kotlety dowolnego kształtu, obtaczać i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem, będą pulchne i soczyste.