Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie schabowe to niebo w gębie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Posypać solą i pieprzem , następnie papryką wędzoną i na odłożyć w chłodne miejsce na godzinę. Bułkę tartą wymieszać z płatkami, zaś jajka rozbełtać z mlekiem. Kotlety rozbić dosyć cienko, maczać w jajku i panierować w bułce tartej wymieszanej z płatkami. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.