Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny mój eksperyment w kuchni na smaczne danie na obiad.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Przygotowanie sosu śmietanowego: Do śmietany dodać sok z cytryny, cukier i szybko zamieszać do rozpuszczenia cukru, po czym wstawić do lodówki. Wykonanie obiadu: Kotlety dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem. Do bułki tartej wsypać przyprawę do gyrosa, wymieszać. Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka, maczać kotlety i panierować z obu stron w przygotowanej bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoto, po czym odsączyć na ręczniku papierowy. Frytki upiec w piekarniku zgodnie z opisem na opakowaniu. Zaś owoce kiwi obrać , pokroić w plasterki. Na talerzu położyć listek sałaty, wyłożyć kotleta, frytki, plasterki kiwi które należy polać przed podaniem sosem śmietanowym. SMACZNEGO.