Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny mój eksperyment w kuchni na smaczne danie na obiad.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1447
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 79
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1447
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 79
Składniki
Przygotowanie sosu śmietanowego: Do śmietany dodać sok z cytryny, cukier i szybko zamieszać do rozpuszczenia cukru, po czym wstawić do lodówki. Wykonanie obiadu: Kotlety dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem. Do bułki tartej wsypać przyprawę do gyrosa, wymieszać. Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka, maczać kotlety i panierować z obu stron w przygotowanej bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoto, po czym odsączyć na ręczniku papierowy. Frytki upiec w piekarniku zgodnie z opisem na opakowaniu. Zaś owoce kiwi obrać , pokroić w plasterki. Na talerzu położyć listek sałaty, wyłożyć kotleta, frytki, plasterki kiwi które należy polać przed podaniem sosem śmietanowym. SMACZNEGO.