Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie byłbym sobą, gdybym nie szukał nowych smaków w tym, co wszyscy znają od zawsze. Tym razem kolejny wariant znanego wszystkim kotleta schabowego. Jak tego dokonać by klasyka zyskała nową formę? Posmarowałem mięso serkiem smakowym, przed panierowaniem w mące, (tym razem kasztanowej) i bułce tartej, z użyciem jajka. Dzięki zastosowaniu twarożku (w mojej wersji meksykańskiego), uzyskałem delikatnie pikantny smak kuchni tego regionu świata, na serwowanym kotlecie schabowym. Każdego kto chce, by jego tradycyjne, drugie danie zyskało nowy smak, zachęcam do wykorzystania mojego pomysłu, życząc smacznego. <WJ>
Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Z obu stron mięso smarujemy cienką warstwą twarożku. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej.
Smażymy z obu stron na rumiano.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 433
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 311
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 283
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4023
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 293
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 433
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 311
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 283
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4023
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 293
Składniki
Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Z obu stron mięso smarujemy cienką warstwą twarożku. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2448
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2383