Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie byłbym sobą, gdybym nie szukał nowych smaków w tym, co wszyscy znają od zawsze. Tym razem kolejny wariant znanego wszystkim kotleta schabowego. Jak tego dokonać by klasyka zyskała nową formę? Posmarowałem mięso serkiem smakowym, przed panierowaniem w mące, (tym razem kasztanowej) i bułce tartej, z użyciem jajka. Dzięki zastosowaniu twarożku (w mojej wersji meksykańskiego), uzyskałem delikatnie pikantny smak kuchni tego regionu świata, na serwowanym kotlecie schabowym. Każdego kto chce, by jego tradycyjne, drugie danie zyskało nowy smak, zachęcam do wykorzystania mojego pomysłu, życząc smacznego. <WJ>
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 211
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 49
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 211
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 49
Składniki
Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Z obu stron mięso smarujemy cienką warstwą twarożku. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.