Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 175
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 587
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 14
Polecam.
Odsłon: 175
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 587
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 14
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć i rozciąć wzdłuż rozkładając mięso. Lekko rozbić. Mięso oprószyć solą, przyprawą do indyka i cynamonem. Śliwki pokroić w kostkę i wyłożyć na mięsie. Posypać płatkami migdałowymi. Zrolować mięso i spiąć wykałaczkami lub związać bawełnianym sznurkiem. Lekko posmarować olejem rzepakowym. Roladę przełożyć do wysmarowanego olejem, żaroodpornego naczynia. Posypać migdałami i śliwkami. Przykryć folią aluminiową. Pieczenie 180 stopni - 60 min. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Po wystudzeniu mięso pokroić w plastry. Smacznego.