Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 856
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 891
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 111
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 856
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 891
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 111
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć i rozciąć wzdłuż rozkładając mięso. Lekko rozbić. Mięso oprószyć solą, przyprawą do indyka i cynamonem. Śliwki pokroić w kostkę i wyłożyć na mięsie. Posypać płatkami migdałowymi. Zrolować mięso i spiąć wykałaczkami lub związać bawełnianym sznurkiem. Lekko posmarować olejem rzepakowym. Roladę przełożyć do wysmarowanego olejem, żaroodpornego naczynia. Posypać migdałami i śliwkami. Przykryć folią aluminiową. Pieczenie 180 stopni - 60 min. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Po wystudzeniu mięso pokroić w plastry. Smacznego.