Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć i rozciąć wzdłuż rozkładając mięso. Lekko rozbić. Mięso oprószyć solą, przyprawą do indyka i cynamonem. Śliwki pokroić w kostkę i wyłożyć na mięsie. Posypać płatkami migdałowymi. Zrolować mięso i spiąć wykałaczkami lub związać bawełnianym sznurkiem. Lekko posmarować olejem rzepakowym. Roladę przełożyć do wysmarowanego olejem, żaroodpornego naczynia. Posypać migdałami i śliwkami. Przykryć folią aluminiową. Pieczenie 180 stopni - 60 min. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Po wystudzeniu mięso pokroić w plastry. Smacznego.